Riž za zajtrk, kosilo in večerjo
Za vsak obrok sicer jemo riž z dodatki, kot so na primer zelenjavna omaka, rakci, ribe. Tudi meso jemo tu za vsak obrok, čeprav ga ljudje v naši bližini jedo redko, saj je zelo drago. Mami mi je povedala, da vsi, ki pridejo v bolnico, s seboj prinesejo drva, riž in posodo, v kateri se bo ta kuhal. Tudi nam kuharica Jenevier riž kuha v veliki posodi nad žerjavico.
Ker je sedaj sušno obdobje, ni veliko sadja. So samo banane in ogromna sadja z imenom apali be, ki ima okus po vloženem ananasu. Sicer pa tukaj rastejo tudi kava, mango, ananas in kokos, ki pa dozorijo, ko je deževno obdobje.
Banan je tukaj več vrst. Meni so najboljše take, ki so velike le okoli 8 cm in imajo malo okusa tudi po limoni.
Od vse hrane pa mi je tukaj najboljši pomfri,
Meti pa afriški sendvič.To je v palmovem listu zavita mešanica spasirane banane in riževe moke. Je sladko in je zelo dobrega okusa.
Čeprav smo mislili, da bomo na Madagaskarju shujšali, se mi zdi, da se dogaja kvečjemu obratno. 🙂
Dora